Kapitánem mužstva je Luboš Pecka
Klub

Kapitánem mužstva je Luboš Pecka

Redakce

Při desetidenním pobytu v Turecku došlo také na volbu kapitána mužstva. Pásku po Janu Rajnochovi, jenž odešel na hostování do bundesligového Cottbusu, převzal útočník Luboš Pecka. Jeho oficiálními zástupci jsou Václav Procházka a Adrian Rolko. Trenéři mužstva i šéfové klubu se s tímto verdiktem ztotožnili. Jistě ho přijmou i fandové Bolky. Luboše Pecku si poslechněte ve video reportáži na TV Bolka.

Nový kapitán Luboš Pecka patří k nejzkušenějším borcům mladoboleslavského kádru. Podobně jako je respektovanou osobností v hráčské kabině, patří i k uznávaným ikonám v očích boleslavské fotbalové veřejnosti.

Ve fotbale už zažil řadu kapitánů, ale když má někoho z nich konkrétně vzpomenout, tak po chvilce zaváhání vyřkne jméno svého nedávného mladoboleslavského spoluhráče Marka Matějovského, v současnosti hráče anglického Readingu a české reprezentace. Na otázku, zda se chce svému kamarádovi v něčem vyrovnat, odpověděl, že nikoliv, že se především snaží hrát tak, aby byl se svým výkonem pokaždé spokojený on sám i všichni ostatní kolem.

Přibude mu s kapitánskou funkcí nervozity či starostí? „Nervozity nebude více, ale starostí ano. Budu mít kapitánskou pásku na ruce, ovšem na hřišti nás bude jedenáct a musíme makat všichni,“ prohlásil čerstvý mladoboleslavský kapitán Luboš Pecka, který byl s průběhem i úrovní tureckého soustředění spokojený. V porovnání s předloňským kempem, kdy byl s Mladou Boleslaví na Kypru, zažil tentokrát v Turecku lepší hřiště i počasí.

Fanshop banner