Hapalovi se líbilo, jak šlo mužstvo za výhrou
Klub

Hapalovi se líbilo, jak šlo mužstvo za výhrou

Redakce

Únava z desetidenního náročného soustředění poznamenala pohyby a reakce některých mladoboleslavských fotbalistů ve čtvrtém utkání, které bylo posledním ve fotbalovém areálu turecké Antalye. Přesto zvládli, co si předsevzali. Vyhráli všechny čtyři duely, a to postupně s ukrajinskými, maďarskými, ruskými a polskými soupeři. Trenér Hapal si výkonů i výsledků hodně cení. I když zároveň dobře ví, že kvalita soustředění se potvrdí až v mistrvoských bojích jarní sezóny.

I když se ve fotbalovém světě často říká, že na výsledcích přípravných a přátelských utkání až zase tak moc nezáleží, boleslavský kouč Pavel Hapal tuto filozofii nesdílí.

„Každé vítězství je důležité, i v přátelském utkání, neboť zvyšuje hráčům sebevědomí,“ prohlásil Pavel Hapal bezprostředně po závěrečném utkání tureckého soustředění. Pečlivě sledoval, jak kdo z hráčů zvládá narůstající únavu a využil maximální možnosti ke střídání. „Hráči byli při čtvrtém utkání už hodně unavení a tak jsem se snažil je pošetřit. Líbilo se mi, že všichni chtěli udržel neporazitelnost na tureckém soustředění a šli z posledních sil za vítězstvím.“

Boleslavští v rozmezí osmi dnů sehráli čtyři náročná mezinárodní střetnutí. Porazili FK Dnister 3:1, Szombathélyi Haladás 2:1, Tom Tomsk 1:0 a Odra Wodzislaw Slaski 1:0.
Z Turecka do Česka se letecky vrací v neděli 8. února.

Fanshop banner