Hapalova trápení
Klub

Hapalova trápení

Redakce

Pokud se někomu něco nezdá při prvním pohledu na fotografii boleslavského trenéra Pavla Hapala, nechť se podívá ještě jednou podrobněji. Za sedm dnů tureckého kempu neměl čas na holení. Buď prohání boleslavské fotbalisty nebo sleduje utkání jiných mužstev, kterých je v Antalyi spousta, případně se svými kolegy realizačního týmu řeší aktuální záležitosti přípravy tréninkové jednotky či přípravného utkání. Hapala si poslechněte na TV Bolka.

Navíc Pavla Hapala trápí na soustředění v turecké Antalyi dvě věci. Nevyladěná souhra týmu a zranění dvou ofenzivních hráčů. Na zlepšení sehranosti s hráči pracuje na každém tréninku, i když v přípravných zápasech stále vidí nedostatky. A to přesto, že všechny tři dosavadní byly vítězné. „V ofenzívě a v přípravě střeleckých příležitostí ještě stále máme rezervy.“

Za zraněné Kyselu a Řezníčka, z nichž ani jeden se neuzdraví do úvodu mistrovské sezóny, povolal Táborského, který už byl jednou nohou na hostování v Dynamu České Budějovice. „Obě zranění byla velmi nešťastná,“ litoval Hapal. Návrat Táborského do boleslavského kádru vnímá bez problémů. „Je stále naším hráčem, zná spoluhráče i atmosféru týmu,“ pochvaluje si Hapal, že zraněné hráče nahradí fotbalista, jenž nebude potřebovat žádný čas k adaptaci v boleslavském klubu.

Nebýt zranění Kysely a Řezníčka, neměl by turecký kemp chybu. „Hrací plochy i tréninkové podmínky jsou výborné, také soupeři, se kterými jsme hráli, byli kvalitní,“ pravil Hapal. Klima na jihu Turecka je opravdu mimořádně příznivé k fotbalové přípravě. Denní teploty se v dosavadním průběhu soustředění pohybovaly od 12 do 22 stupňů Celsia (samozřejmě nad nulou). Vítr pofukoval jen mírně a když pršelo, tak především v noci. Potvrdit to mohou fotbalisté Mladé Boleslavi a s nimi také například Zlína, Olomouce, Bratislavy, Prešova, Košic a dále například maďarských, polských, rumunských, ruských, ukrajinských klubů s fotbalisty mnoha národností téměř z celé Evropy, kde na přelomu ledna a února ještě nezačaly mistrovské soutěže.

Fanshop banner