V Turecku zatím jen vítězně
Klub

V Turecku zatím jen vítězně

Redakce

Boleslavští již absolvovali polovinu plánovaného herního programu tureckého soustředění. Dvě utkání vyhráli, dvě mají ještě před sebou. Ze dvou vítězných střetnutí bezesporu povedenější bylo druhé proti Maďarům, neboť první s Ukrajinci bylo zbytečně tvrdé a fotbalově nepěkné. Ale i v mistrovské sezóně můžou Boleslavští narazit na nepříjemného protivníka a tak se ukrajinská prověrka odolnosti může hodit.

Boleslavský kouč se mračil při utkání s FK Dnister, po jeho skončení i druhý den při krátkém hodnocení. „Od začátku bylo v utkání příliš agresivních zákroků,“ povzdechl si trenér Pavel Hapal bezprostředně po bitvě s ukrajinským druholigovým FK Dnister. Boleslavští sice vyhráli 3:1 góly Kysely, Mendyho a Schuberta, ovšem jeden ze střelců, Jan Kysela utkání nedohrál. Již v úvodní čtvrthodince odstoupil s vyraženým zubem a těžkým výronem v kotníku. Pavel Hapal svým hráčům vytýkal, že si zbytečně koledovali o nakopnutí, když otáleli s včasným odehráním míče, a na některé jedince se zlobil, že ztráceli koncentraci po nepřesných verdiktech sudího.

Zcela jinak vyzněla pondělní příprava. „Maďaři byli kvalitním protivníkem, s úrovní utkání jsem spokojený, i když naše hra měla ještě nedostatky,“ řekl Pavel Hapal po zajímavém duelu se čtvrtým mužstvem maďarské Soproni ligy Szombathelyi Haladás. Maďaři byli většinou urostlých postav, ale snažili se prosadit fotbalovými prostředky a nikoliv jen hrubou silou. Boleslavští střídali povedené chvilky s nevydařenými. Měli především v prvním poločasu pasáže, kdy kostrbatou kombinací příliš často a snadno přicházeli o míče. Ale předvedli i povedené akce se zakončením, které se nejlépe vydařilo hlavičkujícím Procházkovi a Papadopulosovi. „Na hodnocení jednotlivců je brzo,“ poznamenal Pavel Hapal. Těsná výhra 2:1 nad maďarkým protivníkem je zkreslená gólem inkasovaným v poslední minutě z pokutového kopu. „Předcházela mu jediná vážnější chyba v naší defenzívě,“ konstatoval bez emocí Hapal.

Ve dvou odehraných utkáních se Boleslavští dvakrát radovali z výhry, když přemohli druholigový tým z Ukrajiny a prvoligový celek ze čtvrté příčky maďarské ligy. A ještě dvě přípravná utkání je čekají. Nejprve s ruským prvoligovým mužstvem a na závěr s polským prvoligovým klubem.

Program FK Mladá Boleslav v turecké Antalayi:

Pátek 30. ledna od 15 hodin FK Dnister – Mladá Boleslav 1:3 (Kysela, Mendy, Schubert)

Pondělí 2. února od 15 hodin Szombathelyi Haladás – Mladá Boleslav 1:2 (Procházka, Papadopulos)

Středa 4. února od 15 hodin Tom Tomsk – Mladá Boleslav

Pátek 6. února od 15 hodin Odra Wodzislaw Slaski – Mladá Boleslav

Fanshop banner