Maďary přehlavičkovali Procházka a Papadopulos
Klub

Maďary přehlavičkovali Procházka a Papadopulos

Redakce

Ve druhém utkání tureckého soustředění Boleslavští zaslouženě porazili čtvrté mužstvo maďarské nejvyšší soutěže dvěma góly přesně hlavičkujících stopera Procházky a útočníka Papadopulose. Soupeř snížil až v poslední minutě z pokutového kopu, k jehož zneškodnění měl brankář Miller hodně blízko. Třetí přípravné utkání v turecké Antalayi Tom Tomsk (Rusko) – FK Mladá Boleslav se hraje ve středu 4. ledna od 15 hodin místního času.

Již ve 3. minutě po Mendyho přihrávce zakončoval Papadopulos, ale z malého vápna netrefil branku.
V 8. minutě kopal od levé lajny Opiela trestný kop a těsně před brankářem usměrnil míč hlavou do maďarské sítě Procházka – 0:1.

První vážnější maďarský atak ve 14. minutě skončil v Millerových rukavicích. Ve 20. minutě Poláček pravačkou přestřelil a ve 33. minutě Řezníčkovu šanci uťali rozhodčí, kteří boleslavského hráče viděli v ofsajdu.

V závěru prvního poločasu se Maďaři dostali dvakrát za boleslavskou obrannou linii, ale vždy v ofsajdové pozici, což přesní sudí viděli. Deset minut před přestávkou se Boleslav před branku soupeře vůbec nedostala. Na vině byla spousta nepřesností v kombinaci.

Druhý poločas začal přízemní ranou Řezníčka, kterou u levé tyče maďarský gólman v pádu zvládl. O tři minuty později nedosáhl Miller na vysoký míč z trestného kopu, naštěstí Maďar hlavičkoval vysoko nad. Svižný maďarský útok v 53. minutě zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu. Z obdobného porušení pravidel nemohl Papadopulos využít Řezníčkův centr.

V 59. minutě po Poláčkově sólu a Mendyho střele získala Boleslav jenom roh, ale z něho branku nikdo neohrozil. V 64. minutě po Kúdelově přetaženém centru hlavičkoval nepřesně Fabián. Maďaři odpověděli vydařenou ranou těsně mimo pravou Millerovu tyč.

V 72. minutě se Nečas drze probil přes dva protihráče podle pravé pomezní čáry, v klidu vyhodnotil situaci před maďarskou brankou a přesným obloučkem našel hlavu Papadopulose, který neomylně zamířil k bližší tyči – 0:2.

V 76. minutě po boleslavském jalovém rohu bystrý maďarský protiútok zastavil až vyběhnuvší Miller. Za dvě minuty další šance soupeře skončila vysoko nad břevnem boleslavské branky.

Závěrečná čtvrthodinka byla ve znamení převahy boleslavského mužstva, které mělo viditelně více sil i chuti pohnout skórem. Mach střílel nad, Nečasovu akci završil Opiela také střelou přes břevno. Po jiné akci se opět Opiela odhodlal vystřelit, ale ze dvaceti metrů těsně minul levou tyč z nesprávné strany. Dvě minuty před koncem po faulu na Nečase se Boleslavským nepovedl pokus o překvapivý signál. Hra se přesunula před Millerovu branku a po nešikovném zákroku Nečase nařídil sudí penaltu. Maďarský stoper Oross ji se štěstím proměnil – 1:2. Načež rozhodčí utkání ukončil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller – Kalina (46. Kúdela), Procházka, Janíček, Mach – Mendy (61. Nečas), Sylvestre, Opiela, Poláček (61. Fabián) – Papadopulos, Řezníček (61. Pecka).

Góly: 90. Oross – 8. Procházka, 72. Papadopulos

Fanshop banner