Vyváděli jako malí kluci
Klub

Vyváděli jako malí kluci

Redakce

V sobotu 31. ledna se na Česko snášely sněhové vločky a v turecké Antalyi od rána do večera hřálo slunce a jasnou zelení zářila hřiště s přírodními trávníky. Jasné zdůvodnění odletu za příznivějšími podmínkami pro fotbalovou přípravu. Hráči na jižním pobřeží Turecka intenzivně pracují na kondici i na zdokonalení fotbalových dovedností. V sobotním odpoledni nacvičovali standardní situace a herní kombinace.

Vyvrcholením tréninkové jednotky byl turnaj čtyřčlenných mužstev, která proti sobě nastupovala na malé hrací ploše s hodně malými brankami. Boje to byly nekompromisní, každý se pral o každý míč. Jinak to ani nešlo. Ve stísněném prostoru i sebemenší chyba hrozila gólovým potrestáním.

Ataky se převalovaly z jedné strany na druhou. Gólové trefy do branek metr širokých a půl metru vysokých vyvolávaly přívaly emocí. Jedni se radovali, druzí vztekali, až láhve s občerstvením létaly. Na objímání či naopak vyčítání nezbývala ani jedna vteřinka. „Vyvádějí jako malí kluci,“ neubránil jsem se komentáři, stojíce vedle tureckého řidiče autobusu, jenž s cigaretou v ústech se zájmem sledoval klání českých fotbalistů. Vyfoukl nikotinový obláček a s úctou vzorného hostitele pokýval hlavou a s širokým úsměvem odpověděl: „Ja, vyvaději jako mali kluci.“ Překvapeně jsem na něho pohlédl. Jak se však vzápětí ukázalo, česky neuměl, ale měl perfektní sluch a slušné vychování…

Pořadí v turnaji překypujícím fotbalovými finesami, nečekanými zákroky a infarktovými zvraty:

1. Mach, Sylvestre, Nečas, Dittrich 10 bodů

2. Rolko, Sedláček, Poláček, Fabián 9

3.-4. Kalina, Pecka, Schubert, Svoboda 7

3.-4. Procházka, Papadopulos, Murárik, Mendy 7

5. Miller, Kubásek, Šeda, Maier/Hapal 5

6. Janíček, Řezníček, Opiela, Kúdela 4

„Předváděli jsme bezkonkurenčně nejpohlednější fotbal, to tady v Turecku všichni viděli, a tak je potřeba o tom napsat na klubový web, aby o tom věděli i v Česku,“ požadoval Adrian Rolko chválu pro svůj tým. Nikdo se s ním nepřel, jenom snad vítězové, kterým Rolko vyčítal příliš defenzivní taktiku, měli námitky. Ale ne moc hlasité, radost z prvenství přehlušovala veškeré pokusy o jeho znevažování.

Fanshop banner