Hráči trénovali, Kysela jel do nemocnice
Klub

Hráči trénovali, Kysela jel do nemocnice

Redakce

Jan Kysela v sobotu dopoledne podstoupil rentgenové vyšetření v místní nemocnici. Potvrdilo, že nešťastný došlap v ukrajinském brankovišti všechny kosti a kůstky přežily neporušené. „Má těžký výron,“ pokýval hlavou lékař Miroslav Sinkule. Ten Kyselu v turecké nemocnici doprovázel a s kvalitou poskytnutých služeb byl spokojený. Bez dlouhého otálení byli za půl hodinky vyřízení.

Jak dlouho bude Kysela ve fotbalové neschopnosti? „Šest týdnů,“ míní lékař MIroslav Sinkule. „To znamená, že bude za čtrnáct dnů fit?,“ reagoval hlavní trenér Pavel Hapal. „Říkal jsem šest týdnů…“ zopakoval verdikt zkušený ortoped. „…co vím, tak všichni doktoři přehánějí,“ pravil Hapal, který by měl rád Kyselu k dispozici na zahájení Gambrinus ligy. Ovšem pokud bude platit Sinkuleho odhad, zůstane Kysela mimo hru první čtyři jarní kola.

Masér Václav Kubíček potvrdil, že otok na zraněném Kyselově kotníku první noc po zranění znatelně opadl. Přesto hráč na pravačku nemůže došlápnout a pohybuje se s pomocí francouzských holí, které v turecké nemocnici vyfasoval. Novinka to pro něho není. „Podobně velký výron jsem si měl, když jsem přešel z dorostu mezi dospělé a na umělé trávě hrál za Mladou Boleslav proti Drnovicím,“ zavzpomínal na podobně bolestivý úraz pravého kotníku Jan Kysela. Tentokrát mu k bolavému kotníku přibyl i vyražený zub. Takže hned po návratu do České republiky zamíří k zubaři. Samozřejmě o berlích…

Fanshop banner