Kysela dal gól, přišel o zub a zranil si kotník
Klub

Kysela dal gól, přišel o zub a zranil si kotník

Redakce

Kyselových prvních deset minut na turecké trávě byla směsice fotbalové radosti a krutosti. V utkání s ukrajinským druholigovým týmem FK Dnister v divokém sledu událostí přišel o zub, dal důležitý první gól a zle si pochroumal kotník. A to tak vážně, že nedohrál a musel předčasně vystřídat. Turecké soustředění s naplánovanými čtyřmi přípravnými zápasy pro Jana Kyselu skončilo po deseti minutách.

Kysela nastoupil v prvním přípravném utkání tureckého kempu v útočné dvojici s Řezníčkem a začal s náramnou chutí. Bohužel už v páté minutě inkasoval od neobratného obránce zcela zbytečné kopnutí do horní čelisti. Špička kopačky mu rozdrtila korunku na jednom z předních zubů. „Rozpadla se asi na šest kousků, některé vypadly z úst hned, zbylé jsem vzápětí vyplivl,“ pravil Kysela s hodně kyselým úsměvem. Za asistence maséra vyplivl u pomezní čáry několik chuchvalců krve, vypláchl si ústa minerálkou a spěchal zpátky do boje.

Boleslavští hráči se snažili méně zdatného soupeře presovat a jednu z rozehrávek zastavili nedovoleným zákrokem nedaleko rohového praporku po pravé straně od ukrajinské branky. Obránce Dnisteru trestný kop rozehrál vlastnímu brankáři a ten v malém vápně fatálně zaváhal s odkopem. Když se k němu odhodlal, byl už po jeho boku Kysela a do rány mu vložil pravou nohu. Od ní se míč odrazil do ukrajinské sítě a Kysela se zapsal do střelecké statistiky.

Tím boleslavská radost skončila. Boleslavský útočník na nohu vychýlenou rázně odpáleným míčem špatně došlápl a neštěstí bylo na světě. Než rozhodčí po prvním gólu opět zahájil hru, Kyselu odnášeli masér Kubíček a lékař Sinkule k ošetření a trenér jej neplánovaně nahradil v útoku Schubertem. „Kotník rychle otekl, mám podezření na poškozené vazy,“ pravil klubový lékař Miroslav Sinkule. Kyselův komentář byl v tu chvíli nepublikovatelný...

Fanshop banner