Boleslavští se vypořádali s ukrajinskou agresivitou
Klub

Boleslavští se vypořádali s ukrajinskou agresivitou

Redakce

Střetnutí s druholigovým ukrajinským týmem zpočátku připomínalo spíše rytířské klání než fotbal. Ukrajinci lítali po kolbišti jak splašená zvěř a Boleslavští se dlouho nedostávali ke své kombinační hře, ačkoliv právě rychlé dávání míče od nohy je nejúčinnější zbraní proti soupeřově agresivitě. Boleslavští v průběhu utkání prokázali odolnost proti tvrdé hře soupeře, lepší kondici a nakonec i herní kvalitu korunovanou třemi góly. Dali je Kysela, Mendy a Schubert.

Nešťastnou desetiminutovku sehrál Kysela. V 5. minutě mu obránce ukopl přední zub a v 10. minutě do něho brankář napálil míč, který se sice odrazil do sítě, ale při špatném došlapu si boleslavský hráč přivodil těžký výron v pravém kotníku a utkání už nedohrál. Boleslavští tak vedli 0:1. Ukrajinci odpověděli tvrdou ranou ze dvaceti metrů, ale Kubáska nezaskočili.

Ve 20. minutě vyběhnuvší Kubásek na hranici šestnáctky netrefil pořádně míč, naštěstí se stihnul ještě včas vrátit do branky, aby přikryl střelu z úhlu. Ve 25. minutě si rozhodčí vymyslel trestný kop, Procházka se s ním zbytečně dohadoval a když Ukrajinci rychle rozehráli, ocitl se jeden z nich sám před boleslavskou brankou. Trefil však jen břevno. Pět minut před přestávkou povedeně centroval Dittrich, ale gólman vysoký míč stáhnul před vyskakujícím Řezníčkem.

Druhý poločas zahájil čerstvý Opiela střelou z dálky, ale těsně minul. V 61. minutě po ostrém Mendyho centru a zmatcích před ukrajinskou brankou celou akci zakončil Schubert střelou přes hlavu, která těsně přeletěla břevno.

V 63. minutě na Fabiánův centr před brankou Schubert nedosáhl, ale Mendy propálil všechny bránící soupeře a zvýšil – 0:2. V 65. minutě lapil Kubásek dobře kopnutý ukrajinský trestňák, na druhé straně hřiště v 68. minutě Schubertovo zakončení vytáhl brankář na roh.

Vydařené útoky předvedli Boleslavští čtvrt hodiny před závěrečným hvizdem. V 74. minutě začal akci Fabián a podle levé čáry míč putoval přes Schuberta na Poláčka, jehož centr zakončoval na malém vápně Pecka, ale přes brankářovy rukavice získal jen výhodu rohového kopu. V 77. minutě po Fabiánově centru a Schubertově přiťuknutí zamířil Mendy vedle.

Ukrajinci snížili v 83. minutě. Kubásek bravurně vytáhl hlavičku na roh, ale po jeho rozehrání povolila boleslavská defenzíva na hraně šestnáctky spoustu času Leonovovi, aby si připravil střelbu a po zemi se trefil k tyči – 1:2.

V závěru měla Mladá Boleslav více sil a tím pádem i více ze hry, což potvrdila gólově. V 86. minutě Mendyho ránu k tyči brankář ještě zkrotil, ale v 88. minutě po Poláčkově centru už byl na Schubertovu hlavičku krátký – 1:3.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kubásek – Dittrich (46. Svoboda), Rolko, Procházka (46. Janíček), Mach (46. Fabián) – Nečas (46. Mendy), Sylvestre (46. Opiela), Kúdela (46. Murárik), Sedláček (46. Poláček) – Kysela (13. Schubert), Řezníček (46. Pecka).

Góly: 83. Leonov – 10. Kysela, 63. Mendy, 88. Schubert

Fanshop banner