Kvalitní hřiště splnila očekávání
Klub

Kvalitní hřiště splnila očekávání

Redakce

Pětadvacet hráčů širšího kádru FK Mladá Boleslav se s chutí zapojilo do přípravy na tureckém soustředění. Za teplot 12-15°C mají k dispozici hřiště s kvalitními travnatými povrchy. Po dvou čtvrtečních a jednom pátečním tréninku nastoupí k prvnímu přípravnému utkání v Antalyi v pátečním odpoledni 30. ledna od 15 hodin proti ukrajinskému mužstvu Dněstr Omnipol.

Čtvrtek 29. ledna byl prvním tréninkovým dnem tureckého soustředění v areálu s devíti fotbalovými hřišti. Dopoledne bylo téměř letní počasí a tak hráči trénovali pod azurovým nebem a v příjemné záři slunečních paprsků. Odpoledne se nad Antalyi vrátila středeční oblačnost, ale naštěstí pro fotbalisty bez deště. Chladné moře se vzdouvalo dvoumetrovými vlnami a v horách na vnitrozemském horizontu pršelo.

První trénink byl s důkladným rozběháním, nácvikem přihrávek i střelby, hrou na dvě branky v záměrně stísněném prostoru poloviny hřiště. Druhý trénink byl sice bez hry na dvě branky, přesto s velmi intenzivní prací s míči. V době odpoledního tréninku se na vedlejších hřištích konala dvě přípravná utkání. V jednom z nich hrály proti sobě slovenský Slovan Bratislava s exboleslavským stoperem Radkem Dosoudilem a rumunský Kluž s někdejším boleslavským koučem Dušanem Uhrinem. Fotbalová Evropa je docvela malá, tím spíše, že jihoturecké pobřeží je vyhledávaným místem pro fotbalovou přípravu. Jenom v hotelovém komplexu Arcadia je spolu s mladoboleslavským mužstvem ubytovaných dalších pět fotbalových výprav.

Fanshop banner