Pětadvacítka do Turecka
Klub

Pětadvacítka do Turecka

Redakce

Na turecké desetidenní soustředění odletělo ve středu 28. ledna pětadvacet hráčů. Z podzimního kádru ve výpravě nejsou Holub (přestup do Slovácka), Rajnoch (hostování v Cottbusu), Táborský (hostování v Českých Budějovicích), Ganugrava a Ševinský (přeřazeni do „B“ týmu a hledají si angažmá). Naopak letí mladíci Murárik, Fabián, Svoboda, Sedláček, Schubert a Nečas (přeřazeni z juniorky), Dittrich (návrat z hostování v Liberci) a Kúdela (přestup ze Sparty Praha).

Na samý východní kraj Evropy se fotbalová výprava vydá ve středu 28. ledna v 11 hodin autobusem z Mladé Boleslavi do Prahy. Letecky pokračuje z pražské Ruzyně ve 13,45 hodin.

V pětadvacetičlenném hráčském kádru jsou nejzkušenějšími borci třicátníci Luboš Pecka a Adrian Rolko, naopak benjamínkem je devatenáctiletý Tomáš Fabián. Spolu s ním je ve výpravě celkem pět hráčů ve věku dvaceti nebo méně let a dále také dva jednadvacetiletí a šest třiadvacetiletých fotbalistů. Hráčský kádr v této podobě má věkový průměr 24 let.

Turecké soustředění od 28. ledna do 8. února v Antalyi absolvují (v závorce aktuální věk): Miroslav Miller (28), Jan Šeda (23), Josef Kubásek (23), Václav Kalina (29), Tomáš Janíček (26), Václav Procházka (24), Adrian Rolko (30), Petr Mach (23), Tomáš Hrdlička (26), Jan Kysela (23), Radim Nečas (21), Ludovic Sylvestre (24), Ondřej Kúdela (21), Lukáš Opiela (23), Tomáš Poláček (28), Michal Sedláček (20), Michal Papadopulos (25), Alex Mendy (25), Luboš Pecka (30), Jakub Řezníček (20), Jaroslav Dittrich (26), Tomáš Svoboda (20), Jiří Schubert (20), Tomáš Fabián (19), Ondřej Murárik (23).

Realizační tým tvoří hlavní trenér Pavel Hapal, jeho asistenti Karel Stanner a Oto Brunegraf, vedoucí mužstva Ladislav Maier, lékař Miroslav Sinkule, masér Václav Kubíček a kustod Pavel Uhlíř. Fotbalovou výpravu doprovází novinář Jan Fidler, fotograf a kameraman v jedné osobě František Stýblo. O čtyři dny později výpravu doplní z vedení klubu prezident Josef Dufek, viceprezident František Petrtýl, generální ředitel Jaromír Šeterle a sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

Fanshop banner