Táborský míří na jih, Ševinský a Ganugrava hledají
Klub

Táborský míří na jih, Ševinský a Ganugrava hledají

Redakce

Z mladoboleslavské šatny v zimě odešli dva hráči a další tři jsou na odchodu. Holub přestoupil do Slovácka, Rajnoch hostuje v Cottbusu a aktuálně se řeší osud Táborského. „Měl by na jaře hostovat v Českých Budějovicích, ale s představiteli klubu stále jednáme o podmínkách,“ řekl sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Zdeněk Kudela. Svá nová působiště hledají také Ševinský a Ganugrava.

Pokud se budějovičtí a boleslavští funkcionáři dohodnou, oblékne Ivo Táborský českobudějovický dres potřetí ve své kariéře. Odchovanec Slavie Praha poprvé zamířil na jih Čech v roli hostujícího hráče v sezóně 2005/06 a pomohl devíti góly Dynamu České Budějovice postoupit z druhé ligy mezi elitu. Vrátil se na chvíli do pražské Slavie, ale záhy opět putoval na hostování do Českých Budějovic, kde při druhém hostování nastřílel šest prvoligových gólů. V létě 2007 přestoupil ze Slavie Praha do Mladé Boleslavi. V modrobílých barvách si připsal třicet prvoligových startů a čtyři góly. V létě 2008 zkoušel štěstí uplatnit se v nizozemském klubu ADO den Haag, ale z týdenního testu se vrátil rozčarovaný. Na podzim 2008 nastupoval častěji za třetiligovou juniorku než za prvoligové áčko. Proto se o jeho služby začalo zajímat Kladno a České Budějovice. Rozhodl se pro jihočeské Dynamo.

Z mladoboleslavského kádru pro Gambrinus ligu v letošní zimě vypadli také zkušený bek František Ševinský a mladíček gruzínské národnosti Georgi Ganugrava. „V obou případech je v jednání několik variant, ale žádná ještě není ve finální fázi,“ uvedl tři dny před koncem ledna mladoboleslavský sportovní ředitel Zdeněk Kudela.

Františku Ševinskému bude na konci letošního března třicet let a ve své fotbalové kariéře nastoupil celkem k 102 prvoligovým zápasům a dal v nich čtyři góly. Pochází z Pacova u Říčan, v mládežnickém věku oblékal dres vršovických Bohemians. Později přes Říčany a Kolín se dostal k profesionálnímu fotbalu v bratislavské Petržalce a moravských Drnovicích. A právě z Drnovic přišel v létě 2005 vyztužit obranu Mladé Boleslavi. V jejím dresu za tři a půl roku odehrál 74 prvoligových utkání a dal tři góly. Před rokem se vylízal z vážného zranění kolena, na podzim 2008 však odehrál více za třetiligovou juniorku, než za prvoligový tým FK Mladá Boleslav.

Mladou Boleslav v zimě již opustili Jan Rajnoch (hostování v bundesligovém týmu Energia Cottbus) a Radim Holub (přestup do druholigového Slovácka).

Fanshop banner