Jeník byl u dvou gólů
Klub

Jeník byl u dvou gólů

Redakce

Dorostenci letos ještě neinkasovali gól a prodloužili vítěznou sérii zimní přípravy na pět utkání v řadě. S nulou porazili i dospělý tým divizní Tesly Pardubice a to navzdory tomu, že se prezentoval nadměrně důrazným herním projevem občas až za hranicí pravidel. Boleslavské góly dali Bořil s Jeníkem.

Utkání se hrálo na mladoboleslavské umělé trávě v areálu Městského stadionu a v prvním poločasu to byl spíše boj od vápna k vápnu. V 16. minutě hosté zmařili šanci ke skórování, Boleslavští se k pořádnému zakončení nedostali, přestože hru v poli kontrolovali. Přestávka se tak odbyla za bezgólového stavu.

V úvodních minutách druhého poločasu byli dvakrát blízko skórování Pardubičtí. V 50. minutě jejich útočník hlavičkoval hlavičkoval těsně vedle a v 55. minutě při Kanavalovi stálo štěstí, neboť soupeřova akce z pravé strany skončila nastřelením břevna.

Boleslavští dorostenci po přestávce zlepšili pohyb, ale prosazovat se začali až po hodině hry. V 60. minutě Jeník sám na malém vápně vůbec netrefil míč, ale v příštích akcích už byl soustředěnější.
V 64. minutě Malíkův centr v trestném území Jeník přesně přiťuknul Bořilovi a jeho rána rozvlnila pardubickou síť – 1:0. Soupeř odpověděl za minutu nebezpečným útokem a vypracoval si šanci po průniku mezi stopery, ovšem Kanaval zareagoval včas a uchránil čisté konto.

V 74. minutě zahrával Dudka trestný kop, našel před brankou Bílého a ten připravil střeleckou pozici Jeníkovi, jehož trefa se od tyče odrazila do branky – 2:0.

Utkání se dohrávalo ve zbytečně rozjitřené atmosféře. Pardubičtí dospělí porážku od boleslavských dorostenců neunesli a jejich zákroky byly na hraně a někdy i za hranou fair play. Boleslavští mladíci však dovedli střetnutí do zdárného konce.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločasu: Stuchlý – Vorasický, Pára, Šťastný, Pečínka – Jeník, Šorm, Tvaroha, Dudka – Bořil, Chramosta.

Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločasu: Kanaval – Bílý, Zbrožek, Bým, Šíma – Malík, Smetana, Dudka, Jeník – Bořil, Dragoun.

Góly: Bořil, Jeník

Rozhodčí: Vlk

Fanshop banner