Horské podmínky snášejí dobře
Klub

Horské podmínky snášejí dobře

Redakce

"Horské klima chlapcům prospívá," pochvaluje si dorostenecký trenér Vladimír Sedláček, který si ve Špindlerově Mlýně užil běžkařských lyží spolu se svými svěřenci. Na krkonošské soustředění jich odvezl sedmnáct. Neodcestoval Synek kvůli zánětu achilovky a Kubát, kterého v poslední chvíli před odjezdem srazila pod peřinu angína.

A tak týdenní kondiční soustředění, kdy se dorostencům stal druhým domovem ve dnech 19.-24. ledna soukromý penzion Toman ve Špindlerově Mlýnu, absolvuje sedmnáct chlapců: Kanaval, Stehno, Vorasický, Bílý, Borovička, Pečínka, Šorm, Dudka, Smetana, Tvaroha, Šíma, Bořil, Dragoun, Šťastný, Bým, Rýdl a Jeník.

Každý den podsoupili třífázovou přípravu především venku a večerní regeneraci. Hodně běhali opakovaně krátké a středně dlouhé úseky, hráli fotbal v hlubokém sněhu a pro zpestření byli dvakrát na běžkařských lyžích. „V úterý a ve čtvrtek najezdili vždy po dvaceti kilometrech na běžkách,“ upřesnil trenér Vladimír Sedláček. Chlapci vytrvalostní trénink snášeli bez větších zdravotní obtíží a v dobré pohodě, což potvrdili i při středečním přátelském utkání proti Hradci Králové.

Fanshop banner