Duklu Praha vyřídili pěti góly
Klub

Duklu Praha vyřídili pěti góly

Redakce

Boleslavští jasně přehráli druholigovou Duklu. Po celé utkání byli aktivnější, především ve druhém poločase přitlačili Pražany před jejich šestnáctku a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Ve středečním odpoledni 21. ledna hráli teprve druhé utkání zimní přípravy. Podobně jako Trenčín i pražskou Duklu výrazně přehráli pestrou ofenzivní hrou. Kromě pěti nastřílených gólů nejméně stejný počet jasných šancí zmařili.

Poprvé pražskou branku chráněnou mužem slavného jména Pláničkou ohrozil v 10. minutě Pecka, ale těsně přestřelil. O dvě minuty později po Mendyho centru bez přípravy vypálil Sedláček a jen bravurní zákrok Pláničky zabránil jistému gólu. Toho se však diváci dočkali zanedlouho.

Ve 14. minutě Sedláčkův centr od levé lajny v šestnáctce zpracoval Mendy, zakončení se mu však nepovedlo, následnou Kyselovu střelu brankář vyrazil, ale proti Peckově dorážce ve skluzu už byl krátký – 1:0.

Přesně po půlhodině hry po Peckově centru z levého křídla si Opiela v běhu parádně zpracoval míč a elegantně podle gólmana skóroval – 2:0. Podobně jako u prvního, tak i u třetího gólu byl mladý Sedláček. Ve 41. minutě rozehrál rohový kop na Mendyho, který se bez přípravy trefil – 3:0.

Do druhého poločasu nastoupili Boleslavští téměř s novou sestavou. Celé utkání odehrála pouze trojice Šeda, Rolko a Mendy. Na ofenzivním uragánu však personální změny nebyly znát. Roli přesného a nezištěného nahrávače po Sedláčkovi převzal Nečas. V 52. minutě po Nečasově přihrávce z pravé strany přestřelil Papadopulos z pěti metrů pražskou branku. V 56. minutě se však už nezmýlil. Po Nečasově rohu a hlavičce Rolka standardní situaci zakončil rázně Papadopulos – 4:0.

Za deset minut opět Nečas přihrávkou z pravého křídla připravil střeleckou příležitost Táborskému, jenž nezaváhal – 5:0. V 70. minutě Poláčkovu akci nedokázal z malého vápna gólově završit Papadopulos. Utkání se dohrálo za jasné převahy boleslavského týmu.

Sestava FK Mladá Boleslav v I.pol.: Šeda – Kalina, Rolko, Janíček, Mach – Mendy, Kúdela, Opiela, Sedláček – Kysela, Pecka.

Sestava FK Mladá Boleslav ve II. pol.: Šeda – Dittrich, Rolko, Procházka, Ševinský – Nečas, Mendy, Sylvestre, Poláček – Táborský, Papadopulos.

Sestava FK Dukla Praha: Plánička - Macháček (46. Šmíd), Kučera, Vorel, Vait - R. Zajac (46. Huvar), Bayer, Laczkovich (46. Bello), Kulvajt (46. Čermák), Malý - Blaha (46. Dani Chigou). Trenér Günter Bittengel z různých důvodů neměl k dispozici nebo nepostavil Zelenku, Novotného, Kolomazníka, Svobodu, Gedeona, Mikulu a Svatonského.

Góly: 14. Pecka, 30. Opiela, 41. Mendy, 56. Papadopulos, 66. Táborský

Rozhodčí: Jiří Hlaváč – Pechanec, Šecová

Diváků: 165

Fanshop banner