Ve středu proti Dukle Praha
Klub

Ve středu proti Dukle Praha

Redakce

Přípravné utkání FK Mladá Boleslav – FK Dukla Praha se hraje ve středu 21. ledna od 14 hodin na hřišti s umělou trávou v areálu boleslavského Městského stadionu. Pro boleslavské fotbalisty to bude teprve druhé zimní střetnutí pod širým nebem. Ke třetímu se v sobotu 24. ledna vypraví do Německa, kde se utká s posledním týmem Bundesligy Borussii Mönchengladbach. A další čtyři utkání sehraje na tureckém soustředění v období 28.1.-8.2.

V dosavadním průběhu zimní přípravy Mladá Boleslav skončila druhá na halovém turnaji Fortuna Víkend šampionů a na hřišti v Poštorné porazila druholigový slovenský Trenčín 6:1. Po středečním střetnutí s Duklou Praha a sobotním duelu v Mönchengladbachu odletí boleslavský kádr do turecké Antalye, kde se potká se čtyřmi soupeři. Zatím jsou dohodnutá utkání s juniorkou ruského Zenitu Petrohrad a nováčkem maďarské nejvyšší soutěže Szombathelyi Haladás.

Středeční soupeř FK Dukla Praha je po polovině druhé ligy třetí v mistrovské tabulce a tím pádem ve hře o postup do Gambrinus ligy. Stejně bodů jako Pražané má čtvrtá Čáslav i páté Ústí nad Labem. Na místech zajišťujících postup ztrácí dva body na Jihlavu a tři body na vršovické Bohemians.

K nejzkušenějším patří čtyřiatřicetiletý brankář Martin Svoboda, zanedlouho devětatřicetiletý stoper Jiří Novotný, třiatřicetiletý záložník Patrik Gedeon, pětatřicetiletý kanonýr Luděk Zelenka, ale také třeba Lubomír Blaha, Michal Kolomazník a Tomáš Kulvajt, někdejší hráč Mladé Boleslavi. V Dukle Praha v loňské jarní sezóně hostoval mladoboleslavský Radim Nečas.

První týdny zimní přípravy Dukla Praha dělila mezi utkání tuzemského Tipsport cupu a fotbalová klání v Německu. Vyhrála tam dva halové turnaje. V Riese ve finále po remíze 3:3 přestřílela Cottbus v penaltách 2:1 a v Dessau ve finále porazila Ústí nad Labem 3:1.

V tuzemském Tipsport cupu byla Dukla Praha nalosovaná do B skupiny s třemi prvoligovými soupeři - Viktorií Žižkov, Baumitem Jablonec a Slovanem Liberec. První utkání v Jablonci vyhrála 1:0. Jediný gól dal dvě minuty před koncem Blaha. V druhém utkání remizovala s Viktorii Žižkov 3:3. V prvním poločasu za Duklu skóroval Blaha, ve druhém Zelenka a Šmíd.

Mezi zápasy Tipsportu stihla Dukla Praha remizovat s třetiligovým německým Wacker Burghausen 3:3. Dvakrát se za Pražany trefil Kamerunec Chingou Dani a jednou Balát.

Fanshop banner