Na fotbal do Mönchengladbachu
Klub

Na fotbal do Mönchengladbachu

Redakce

Přípravné utkání Borussia Mönchengladbach – FK Mladá Boleslav se hraje v sobotu 24. ledna od 15,30 hodin v proslulé fotbalové aréně Borussia Park, která má kapacitu 54 tisíc diváků. Vedení FK Mladá Boleslav nabízí fanouškům mladoboleslavského fotbalu zúčastnit se zájezdu, který se však uskuteční jen v případě takového zájmu, že naplní kapacitu autobusu. Uzávěrka přihlášek k fotbalové výpravě je ve středečním poledni 21. ledna.

Pokud se přihlásí 45 zájemců, zajistí FK Mladá Boleslav autobus a odpovídající počet vstupenek. Předpokládaná cena klubem dotovaného fotbalového zájezdu by se pohybovala v rozmezí od 1500,- do 2000,- Kč (doprava tam a zpět + vstupenka na fotbal). Přihlásit se můžete u Jana Pažouta na telefonu 777 313 404 nejpozději do středečního poledne 21. ledna.

Střetnutí bude zajímavou konfrontací druhého týmu české Gambrinus ligy s posledním celkem německé Bundesligy. Borussia Mönchengladbach v podzimní sezóně ze sedmnácti mistráků pouze třikrát vyhrála (doma nad Brémami 3:2 a Karlshuher 1:0, venku v Bielefeldu 2:0) a dvakrát remizovala (v Bochumi 2:2 a doma s Bayernem Mnichova 2:2).

Pro jarní záchranářské tažení trenér Hans Mayer přivedl do Mönchengladbachu z Baníku Ostrava pětatřicetiletého zkušeného defenzivního záložníka Tomáše Galáska, z anglického Tottenhamu Hotspur jednatřicetiletého kanadského obránce Paula Stalteriho a z belgického Genku třiadvacetiletého brankáře Logana Baillyho. Naopak odešli hráči Alexander Voigt, Sebastian Svärd, Marcel Ndjeng a brankář Uwe Gospodarek.

Utkání s FK Mladá Boleslav bude pro Borussii Mönchengladbach poslední přípravou, tudíž generální zkouškou, před zahájením Bundesligy. Pro mladoboleslavské mužstvo to bude samozřejmě prestižní poměření výkonnosti, ale jinak jenom třetí utkání v řadě osmi plánovaných střetnutí zimní přípravy, jejíž herní vyvrcholení by mělo přijít až při tureckém soustředění ve dnech 28.1.-8.2.

Fanshop banner