Bořil reprezentoval proti Portugalsku
Klub

Bořil reprezentoval proti Portugalsku

Redakce

České reprezentační družstvo osmnáctiletých dorostenců pod vedením zkušeného trenéra Jaroslava Hřebíka bylo na týdenním soustředění v Portugalsku. Dva přátelské duely s portugalskými vrstevníky skončily zcela vyrovnanou bilancí. U první porážky i vydařené odvety byl boleslavský Jan Bořil. Jeho klubový spoluhráč Michal Rýdl se na hřiště nedostal.

Hráči se sešli v pondělí 12. ledna a odletěli hned do Portugalska. První utkání hráli v úterý 13. ledna od 15 hodin v Lourinha na hřišti SC Lourinhanense Stadium a druhé ve čtvrtek 15. ledna od 11 hodin v Torres Vedras na hřišti SCU Torrense Stadium. V pátek 16. ledna se vrátili do Česka.


13.1.2009: Portugalsko "18" - ČR "18" 1:0 (1:0)

Sestava ČR"18": Dostál - Machalický (46. Smrž), Kolařík, Matas, Pospíšil (46. Smetana) - Hlupik (46. Hovorka), Folprecht, Putz, Bořil (46. Šimáček) - Musiol, Vašíček (46. Jakubov).

Gól: 39. Claro.

Trenér Jaroslav Hřebík o utkání řekl: "Na konci prvního poločasu se dostali Portugalci po ojedinělé akci do vedení. To jsme mohli srovnat po přestávce, kdy jsme dvakrát nastřelili břevno a jednou vykopával soupeř míč na brankové čáře z prázdné branky. Oni si nezasloužili prohrát, ale my jsme si zasloužili neprohrát. Škoda, že jsme nedotáhli několik slibných akcí do gólového efektu."


15.1.2009: Portugalsko "18" - ČR "18" 0:1 (0:0)

Sestava ČR"18": Holý - Pospíšil, Matas, Šimáček, Machalický - Kolařík, Bořil, Putz (90. Smrž), Folprecht - Vašíček, Jakubov (46. Musiol).

Gól: 55. Putz


Trenér Jaroslav Hřebík po zápase řekl: "Bylo to podobné utkání jako v úterý. Takticky jsme ho zvládli výborně, nepouštěli jsme soupeře do šancí a sami byli velice aktivní. Portugalci nás často faulovali, měli jsme poměrně hodně standardních situací. A z jedné z nich jsme zápas rozhodli. Pro hráče to bylo náročné, protože jsme nejeli do Portugalska jenom za zápasy, ale také jsme trénovali."

Zdroj informací oficiální web ČMFS

Fanshop banner