Rajnoch dal první gól v dresu Energie Cottbus
Klub

Rajnoch dal první gól v dresu Energie Cottbus

Redakce

Český fotbalový reprezentant a loňský kapitán FK Mladá Boleslav Jan Rajnoch se již ve druhém utkání za bundesligový tým Energie Cottbus, kam odešel hostovat na počátku ledna 2009, prosadil střelecky. Podařilo se mu to v rámci soustředění na Kypru, kde se Energie Cottbus připravuje na jarní sezónu Bundesligy.

Sedmadvacetiletý defenzivní záložník Jan Rajnoch odešel na hostování do bundesligové Energie Cottbus 7. ledna a záhy s týmem odjel na soustředění na Kypr. Tam v prvním přípravném utkání odehrál poločas a ve druhém proti místní Nikosii celých devadesát minut. Na jasné výhře 10:1 se podílel gólem, jenž byl šestý v pořadí a zvyšoval vedení německého týmu na 6:1. „Dal jsem ho hlavou po centru z křídla,“ potvrdil Rajnoch, že se prosadil svým typickým způsobem.

„Mám toho plné zuby, cítím se hodně unavený,“ přiznal po prvním týdnu přípravy v bundesligovém mužstvu. Neztrácí však odhodlání prosadit se v konkurenci třiadvaceti hráčů. „Neřekl bych, že se v Německu trénuje víc, než v Česku, i když tréninky jsou o trošku delší, ale v konkurenci vynikajících fotbalistů je boj o místo v sestavě nesmírně náročný.“

První dojmy z nového působiště a především z prvního zahraničního angažmá má však spíše pozitivní. Přesto mluvil hodně zdrženlivě: „Na hodnocení je po prvním týdnu příliš brzo, nerad bych něco zakřiknul,“ Z kyperského soustředění se Energie Cottbus vrací do Německa v neděli 18.ledna. To bude Rajnoch zase o něco blíže své vysněné premiéře v Bundeslize, která začíná první únorovou neděli.

Fanshop banner