Břeclavský týden krutý, ale nutný
Klub

Břeclavský týden krutý, ale nutný

Redakce

Boleslavští fotbalisté v promrzlém a zamženém pondělním ránu odcestovali z Pojizeří do moravské Břeclavi, kde mají ve dnech 12.-17. ledna kondiční soustředění s jedním vloženým přátelským fotbalem ve čtvrtečním odpoledni 15. ledna proti AS Trenčín, což je účastník druhé slovenské ligy. Přestože trenér Pavel Hapal prohlásil, že už první týden zimní přípravy byl náročný a druhý na něj jen naváže, hráči si myslí úplně něco jiného.

„Na soustředění nás čeká asi delší běhání, než o víkendu v pražské hale,“ tuší Luboš Pecka. „Taky si myslím, že to bude o něčem jiném než první týden,“ souhlasil Tomáš Janíček.

„V Břeclavi jen přirozeně navážeme na ten první týden. Soustředění přeci je od toho, aby hráči nabrali fyzické síly,“ míní trenér Pavel Hapal.

Co tedy hráče v Břeclavi čeká?

Z Mladé Boleslavi vyrazili autobusem v pondělí ráno v osm hodin. Odpoledne od tří hodin již absolvovali devadesátiminutový výběh do terénu. Úterní program už má tři fáze. Dopoledne na hřišti s umělým povrchem, odpoledne nejprve posilovna a později běh na tartanové dráze. Ve středu dvě tréninkové fáze, jedna dopoledne a druhá odpoledne, vždy na fotbalovém hřišti s umělým povrchem. Ve čtvrtek dopoledne trénink a odpoledne od dvou hodin přátelské utkání s Trenčínem. V pátek žádný oddych po zápase, ale zatížení ve třech fázích. Dopoledne na hřišti, odpoledne nejprve v posilovně a později v hale.

Únavu z tréninkového zatížení fotbalisté každý večer (18-19 hod.) odplaví, byť jen částečně, při povinné regeneraci, která sestává z protahovacích cvičení, masáží a koupelí.

V sobotu dopoledne vyběhnou na břeclavské hřiště k poslednímu tréninku a po obědě se autobusem vrátí do Mladé Boleslavi, respektive do svých domovů. V neděli 18. ledna budou mít hráči volno a od pondělí 19. ledna pokračují v každodenním trénování v Mladé Boleslavi.

Fanshop banner