Nový rok zahájili vítězně
Klub

Nový rok zahájili vítězně

Redakce

Do nového kalendářního roku vystoupili boleslavští ligoví dorostenci povedeně těsným vítězstvím v prvním utkání zimního turnaje Memoriál Vlastislava Marečka. Jediný a tím pádem rozhodující gól dal sedm minut před koncem Smetana po Tvarohově přihrávce. Dorostenci hrají ve středu 14. ledna od 16,30 hodin na umělé trávě boleslavského Městského stadionu přátelák se Slavií Praha.

Oboustranně rozháraný úvod utkání potvrzoval, že si mladí fotbalisté vánoční pauzy hodně užívali a na fotbal skoro zapomněli. Až po čtvrthodince si zvykli na zmrzlý terén i na kulatost míče.

První zdařilou akci předvedli Boleslavští. V 19. minutě Rýdlův rohový kop však Bým nedokázal usměrnit do branky. Za dvě minuty po Dudkově centru pohotově zakončoval Šorm, ale jablonecký obránce na brankové čáře v poslední chvíli zasáhl. Největší jabloneckou příležitostí prvního poločasu byl pět minut před přestávkou trestný kop, který brankář Kanaval vytáhl na roh.

Také vstup do druhého poločasu byl herně rozpačitý. Po deseti minutách však boleslavští dorostenci převzali iniciativu a aktivnějším projevem se tlačili k soupeřově brance a většinu zbylého času kontrolovali dění na hřišti.

V 63. minutě po spolupráci Dudky se Šťastným nastřelil Bílý pouze soupeřova gólmana a v 65. minutě Dudkovu ránu do šibenice ochránce jablonecké branky se štěstím vyrazil. Další práci měl s Dragounovou bombou z úhlu.
V 83. minutě rychlý boleslavský protiútok po Tvarohově přihrávce gólově zužitkoval Smetana – 1:0. Jedinou nebezpečnou akci Jablonce v druhém poločasu zlikvidoval na brankové lajně stoper Bílý.

Sestava FK Mladá Boleslav: Kanaval (70. Hošťálek) - Vorasický, Bým (46. Bílý), Pečinka (46. Šťastný), Rýdl - Šíma (46. Tvaroha), Smetana, Šorm, Dudka - Dragoun, Synek.

Ligoví dorostenci pod vedením trenéra Sedláčka hrají další přípravné utkání ve středu 14. ledna od 16,30 hodin na umělé trávě v areálu boleslavského Městského stadionu proti dorostencům Slavie Praha, které trénuje Peřina nedávno působící u dorosteneckého týmu v Mladé Boleslavi.

Fanshop banner