Boleslav v semifinále proti Liberci
Klub

Boleslav v semifinále proti Liberci

Redakce

Na halovém turnaji Fortuna Víkend šampionů postoupila Mladá Boleslav z druhého místa A skupiny do semifinále, kde se střetne s vítězem B skupiny Slovanem Liberec. Utkání začne deset minut před nedělním polednem 11. ledna. Když ho Boleslavští vyhrají, postoupí do finále, které začne ve 14,30 hodin, když prohrají, budou hrát o třetí místo ve 13,20 hodin.

Fortuna Víkend šampionů – program v neděli 11. ledna:

10,30 hodin o 7.místo Viktoria Žižkov – Austria Vídeň

11,10 hodin 1.semifinále Sparta Praha – Bohemians 1905

11,50 hodin 2.semifinále Slovan Liberec – Mladá Boleslav

12,40 hodin o 5.místo Slovan Bratislava – Slavia Praha

13,20 hodin o 3.místo poražení semifinalisté

14,00 hodin exhibice starých gard Sparta – Slavia

14,30 hodin finále

V premiérovém ročníku Foruna Víkend šampionů v roce 2007 se Mladá Boleslav umístila na třetím místě. Tehdy semifinále prohrála s Bohemians 2:8 a malé finále o bronzovou příčku vyhrála nad Slovanem Liberec 6:2. V loňském ročníku se Mladá Boleslav Fortuna Víkend šampionů nezúčastnila.
Letošní ročník skončil velkým zklamáním pro Žižkovské, kteří obhajovali loňské prvenství. Také Austria Vídeň si věřila na víc, než jen na duel o předposlední místo. Viktoria Žižkov stejně jako Austria Vídeň nejen že nevyhrály ani jedno utkání, ale neudělaly ani jeden bod ve svých základních skupinách. Nemilým překvapením je i neúspěch úřadujícího fotbalového mistra Slavie Praha, která prohrála postup do semifinále v přímém střetu s druholigovými Bohemians. A tak v nedělním programu budou slávisté hrát pouze o pátou příčku se Slovanem Bratislava.

V duelech A skupiny padlo dvakrát tolik gólů, než v B skupině. V šesti sehraných zápasech A skupiny hráči nastříleli celkem 66 gólů, což dává vysoký průměr 11 gólů na jedno utkání. V šesti utkáních B skupiny padlo jen 33 gólů (tj. průměr 5,5 gólu na jedno utkání).
Nejproduktivnější ofenzívu měla Mladá Boleslav. V sobotu soupeřům nastřílela celkem 21 gólů, o jeden více než sparťané.

Nejlepším sobotním střelcem byl Wilfried (Sparta Praha) se 6 góly. Druhým nejpřesněji střílejícím byl Sylvestre (Mladá Boleslav) se 4 góly. Další pořadí střelců:

3Nečas (Mladá Boleslav), Mach (Mladá Boleslav), Pecka (Mladá Boleslav), Halenár (Slovan Bratislava), Strnad (Bohemians), Holenda (Sparta Praha).

2Kalina (Mladá Boleslav), Pečnik (Sparta Praha), Jeslínek (Sparta Praha), Zeman (Sparta Praha), Kadlec (Sparta Praha), Hanek (Slovan Bratislava), Dobrotka (Slovan Bratislava), Čermák (Slovan Bratislava), Angelovič (Slovan Bratislava), Kučera (Viktoria Žižkov), Pilař (Viktoria Žižkov), Procházka (Viktoria Žižkov), Nezmar (Slovan Liberec), Gebreselassie (Slovan Liberec), Ivana (Slavia Praha), Černý (Slavia Praha), Adam (Bohemians), Morávek (Bohemians), Dimič (Austria Vídeň), Krammer (Austria Vídeň).

1Kysela (Mladá Boleslav), Papadopulos (Mladá Boleslav), Janíček (Mladá Boleslav), Sedláček (Mladá Boleslav), Řezníček (Mladá Boleslav), Opiela (Mladá Boleslav), Smetana (Slovan Liberec), Hauzr (Slovan Liberec), Vlasko (Slovan Liberec), Papoušek (Slovan Liberec), Dejmek (Slovan Liberec), Rychlík (Bohemians), Ibragimov (Bohemians), Škoda (Bohemians), Moravec (Bohemians), Tavares (Slavia Praha), Šiklič (Slavia Praha), Šenkeřík (Slavia Praha), Sun (Admira Vídeň), Voříšek (Sparta Praha), Žofčák (Sparta Praha), Kladrubský (Sparta Praha), Švancara (Viktoria Žižkov), Hruška (Viktoria Žižkov), Zengue (Viktoria Žižkov), Masaryk (Slovan Bratislava), Kolčák (Slovan Bratislava), Breznaník (Slovan Bratislava), Obžera (Slovan Bratislava).

Fortuna Víkend šampionů – sobotní výsledky A skupiny

Mladá Boleslav – Viktoria Žižkov 9:4

Sparta Praha – Slovan Bratislava 3:5

Viktoria Žižkov – Slovan Bratislava 4:7

Sparta Praha – Mladá Boleslav 9:5

Slovan Bratislava – Mladá Boleslav 4:7

Viktoria Žižkov – Sparta Praha 1:8

Pořadí A skupiny

1. Sparta Praha 2 0 1 20:11 6

2. Mladá Boleslav 2 0 1 21:17 6

3. Slovan Bratislava 2 0 1 16:14 6

4. Viktoria Žižkov 0 0 3 9:24 0

Fortuna Víkend šampionů – sobotní výsledky B skupiny

Slovan Liberec – Bohemians 1905 2:2

Slavia Praha – Austria Vídeň 3:0

Bohemians 1905 – Austria Vídeň 8:3

Slavia Praha – Slovan Liberec 2:3

Austria Vídeň – Slovan Liberec 2:4

Bohemians 1905 – Slavia Praha 2:2

Pořadí B skupiny

1. Slovan Liberec 2 1 0 9:6 7

2. Bohemians 1905 1 2 0 12:7 5

3. Slavia Praha 1 1 1 7:5 4

4. Austria Vídeň 0 0 3 5:15 0

Fanshop banner