Boleslav se rozloučila s Rajnochem a přivítala Kúdelu
Klub

Boleslav se rozloučila s Rajnochem a přivítala Kúdelu

Redakce

Oficiální rozloučení s Rajnochem odcházejícím do Cottbusu a zároveň přivítání Kúdely, který přestoupil ze Sparty Praha, provedl tiskový mluvčí FK Mladá Boleslav Petr Svěcený na mimořádné tiskovce v Mladé Boleslavi necelou hodinu po středečním poledni 7. ledna 2009. "Ondřeje Kúdelu se Boleslav snažila získat už před dvěma roky, ale tehdy dal přednost Spartě, takže jeho příchod není jen vynucený odchodem Rajnocha, ale výsledkem dlouhodobého zájmu,“ uvedl Petr Svěcený.

Jan Rajnoch ve středečním dopoledni ještě trénoval s mladoboleslavským týmem, ale po odpolední tiskovce už zamířil do Cottbusu. „Mám smíšené pocity, protože se mi neodchází lehko z tak dobrého klubu, z tak dobré party a od tak dobrých trenérů, prostě ze stoprocentních profesionálních podmínek, jaké v Boleslavi jsou. Ondrovi Kúdelovi přeji, ať si to v Boleslavi užije, ale pro mě je velkou výzvou možnost zkusit si zahraniční angažmá. Děkuji všem trenérům, kteří mě v Boleslavi vedli, a spoluhráčům, se kterými jsem hrál. Budu jim fandit a sledovat každou minutu,“ řekl Jan Rajnoch, který je administrativně stále členem FK Mladá Boleslav. Přinejmenším do konce června, pokud Cottbus neuplatní opci.

Že odchází z druhého týmu Gambrinus ligy do posledního celku Bundesligy, Rajnocha neznervozňuje. „O záchranu jsem už hrál, takže to pro mě nebude nic nového.“ Na otázku, zda a jak získával o svém novém působišti informace, Rajnoch odvětil: „Mluvil jsme s trenérem i se sportovním ředitelem, ale nejvíce informací mám od Michala Papadopulose, který v Cottbusu působil.“

Ondřej Kúdela před středeční tiskovkou již absolvoval první trénink s mladoboleslavským týmem na hřišti s umělou trávou v areálu městského stadionu. „Trenér Hapal naznačil, že bych měl nastupovat uprostřed zálohy na Rajnochově místě,“ uvedl Kúdela. „Ze Sparty se neodchází lehce, bylo to tam super, ale jsem rád, že se ozvala Mladá Boleslav, která je pro mě výzva,“ řekl Kúdela a dodal, že se těší na boleslavskou fotbalovou partu. „Je tady prý dobrá, jak jsem slyšel od Honzy Rajnocha i od Marka Kuliče.“ Podobně jako na partu v hráčské kabině, těší se Kúdela i na mladoboleslavské publikum. „Stadion tady vypadá trochu jako na Slovácku a věřím, že pomůžu Boleslavi získat titul,“ poznamenal s úsměvem odchovanec slováckého fotbalu.

Fanshop banner