Letošní Fortuna Víkend šampionů s Boleslaví
Klub

Letošní Fortuna Víkend šampionů s Boleslaví

Redakce

Halového turnaje Fortuna Víkend šampionů ve vysočanské O2 Aréně se 10.-11. ledna 2009 zúčastní podzimní lídr Gambrinus ligy Slavia Praha, druhý tým ligového pořadí Mladá Boleslav, čtvrtá Sparta Praha, pátý Slovan Liberec, obhájce loňského vítězství Viktoria Žižkov, vítěz premiérového ročníku Bohemians 1905, vedoucí tým slovenské Corgoň ligy Slovan Bratislava a čtvrtý tým rakouské bundesligy Austria Wien.

Na atraktivní podívanou jsou vstupenky za 160 a 190 korun k mání na terminálech Sazky, případně na www.sazkaticket.cz.

Osm zúčastněných týmů je rozděleno do dvou skupin, ve kterých se hraje systémem každý s každým. První dva ze skupin postupují do semifinále. Poražení semifinalisté si to rozdají o třetí místo, vítězové o pohár pro nejlepšího. Celkovému vítězi připadne prémie 500 000,- Kč, poražený finalista bere polovinu, za třetí místo je 150 000,- Kč a čtvrtý v pořadí inkasuje 100 000,- Kč.

Skupina A hraje svá utkání v sobotu 10. ledna od 11 do 15 hodin: AC Sparta Praha, FK Mladá Boleslav, ŠK Slovan Bratislav, FK Viktoria Žižkov. Skupina B pokračuje v sobotním programu od 15 do 19 hodin: SK Slavia Praha, FC Slovan Liberec, Bohemians 1905, Austria Vídeň.

Střetnutí o konečná turnajová umístění se hrají v neděli 11. ledna od 11 hodin s předpokládaným finálovým vyvrcholením v 15 hodin. Součástí nedělního programu je odpolední exhibice veteránů Sparta - Slavia.

Hraje se na hřišti s umělým trávníkem třetí generace s ekologickým granulátem o rozměrech 48x24 metrů a ohraničeném mantinely. Branky mají rozměry 5x2 metry. Nehraje se na ofsajdy. Hrací doba jednoho utkání je 2x15 minut. Při nerozhodném výsledku po řádné hrací době o vítězi či postupu rozhodne rozstřel ze značky pokutovéhé kopu. Mužstva mohou mít na hrací ploše čtyři hráče a jednoho brankáře (v předchozích ročnících se hrálo s pěti hráči a jedním brankářem). Je povoleno hokejové střídání v průběhu hry, ale pouze v prostoru vlastní střídačky.

Fanshop banner