Boleslav byla na začátku tradice Víkendu šampionů
Klub

Boleslav byla na začátku tradice Víkendu šampionů

Redakce

Halový turnaj Fortuna Víkend šampionů krátkou tradici. Poprvé se uskutečnil v lednu 2007 a boleslavští fotbalisté byli u toho. Druhého ročníku se nezúčastnili, na letošní zase jedou. Koná se v pražské O2 Aréně 10.-11. ledna 2009 za účasti FK Mladá Boleslav, SK Slavia Praha, AC Sparta Praha, FC Slovan Liberec, FK Viktorie Žižkov, Bohemians 1905, ŠK Slovan Bratislava a Austria Wien. Autobusy s fandy odjíždějí z Mladé Boleslavi v sobotu i v neděli vždy v 9,15 hodin.

Kuriozitou krátké historie halového Fortuna Víkendu šampionů je, že v předchozích dvou ročnících vyhrál vždy tým mimo okruh předpokládaných favoritů. V roce 2007 druholigoví Bohemians 1905 a o rok později čerstvý nováček nejvyšší tuzemské soutěže Viktoria Žižkov. V roce 2007 vršoviští Bohemians po lednovém halovém úspěchu postoupily do Gambrinus ligy. Tentokrát jsou opět jediným druholigovým účastníkem turnaje a tudíž v duchu zmíněné tradice už k favoritům turnaje patří.

Bez zajímavosti není ani fakt, že na malém hřišti s umělým povrchem obroubeným mantinely se nedaří pražské Slavii. V prvním ročníku skončila předposlední, ve druhém si pohoršila na úplně poslední místo. Což ji asi moc netrápilo, když za čtyři měsíce slavila zisk mistrovského titulu v Gambrinus lize.

Mladá Boleslav hrála pouze v prvním ročníku a umístila se na třetím místě. Turnaj absolvovala se sedmnácti hráči (v závorce nastřílené góly): Miller, Kučera, Palát, Rajnoch, Rolko, Ševinský, Kysela (2), Matějovský (1), Poláček (3), Abraham (4), Nečas (2), Ordoš (4), Mikolanda, Holub (1), T.Sedláček (1), Kulič (3) a Pecka (3). Trenéři Uhrin a Čuhel.

Fortuna Víkend šampionů 2007

Mladá Boleslav byla ve skupině B druhá za slovenským Ružomberkem, se kterým prohrála úvodní utkání těsně 4:5. Potom porazila polský Plock 5:3 a pražskou Spartu jasně 7:2. V nedělním semifinále podlehla Bohemians 2:8 a v malém finále výhrou nad Libercem 6:2 získala třetí místo v konečném pořadí. Finálový duel vyhráli Bohemians nad Ružomberkem 4:3.

Fortuna Víkend šampiónů Sazka Aréna v lednu 2007: 1. Bohemians 1905, 2. Ružomberok, 3. FK Mladá Boleslav, 4. FC Slovan Liberec, 5. AC Sparta Praha, 6. Debrecen, 7. SK Slavia Praha, 8. Wisla Plock.

Fortuna Víkend šampionů 2008

Druhý ročník se hrál bez mladoboleslavské účasti. Bohemians výhru z premiérového ročníku neobhájili, neboť prohráli semifinále s Viktorii Žižkov v penaltovém rozstřelu a následně i boj o třetí místo se Žilinou. Ve finále Viktoria Žižkov přehrála Spartu Praha 7:4.

Fortuna Víkend šampiónů Sazka Aréna v lednu 2008: 1. FK Viktoria Žižkov, 2. AC Sparta Praha, 3. Žilina, 4. Bohemians 1905, 5. FK Teplice, 6. FC Viktoria Plzeň, 7. Ružomberok, 8. SK Slavia Praha.

Fanshop banner