Sportovní ředitel Kudela: Pro jaro zúžíme kádr
Klub

Sportovní ředitel Kudela: Pro jaro zúžíme kádr

Redakce

Fotbalisté Mladé Boleslavi absolvují od posledního únorového víkendu do konce května roku 2009, to znamená v rozpětí čtrnácti týdnů čtrnáct mistrovských utkání Gambrinus ligy. Další soutěžní střetnutí je nečekají, neboť z tuzemského Poháru ČMFS ostudně vypadli v Hlavici v den, kdy do něho vstoupili. Proto není divu, když sportovní ředitel FK Mladá Boleslav Zdeněk Kudela prohlásil: „Zvažujeme pro jaro zúžení hráčského kádru.“

Týden před vánočními svátky se zdá, že do zimní přípravy, která začne v pondělí 5. ledna 2009, by měl hráčský kádr vstoupit s minimálními personálními změnami. Po zranění a dlouhodobé rekonvalescenci se do tréninkové činnosti zapojí Tomáš Hrdlička. Z libereckého hostování se vrací Jaroslav Dittrich.

Naopak z hostování v druholigové Čáslavi se nevrátí David Brunclík ani Tomáš Brezinský. Středopolař Brunclík zahájí zimní přípravu v Čáslavi a stopera Brezinského po zranění kolena a operaci křížového vazu čeká půlroční oddych od fotbalu. Brankáři Petru Pižanowskému, který prodělal v uplynulém roce dvě operace kolena, končí v Mladé Boleslavi smlouva a klub o dalším kontraktu neuvažuje.

To znamená, že v pondělí 5. ledna 2009 by se trenér Pavel Hapal měl sejít s téměř shodným kádrem, který na podzim 2008 vybojoval druhou příčku v Gambrinus lize. Brankáři Miroslav Miller, Jan Šeda, Josef Kubásek, obránci František Ševinský, Adrian Rolko, Tomáš Janíček, Václav Kalina, Tomáš Hrdlička, Petr Mach, Václav Procházka, záložníci Jan Rajnoch, Tomáš Poláček, Ludovic Sylvestre, Alex Mendy, Jan Kysela, Radim Nečas, Lukáš Opiela, Michal Sedláček, Jaroslav Dittrich, útočníci Jakub Řezníček, Michal Papadopulos, Luboš Pecka a Ivo Táborský. Kdo z těchto čtyřiadvaceti adeptů neprokáže prvoligovou výkonnost, bude hrát v třetiligové juniorce.

Fanshop banner